NU ÄVEN SOM E-BOK Hadara tillbaka hos sin strutsfamilj i öknen

dansa med strutsar (kopia)Den spännande ungdomsromanen Dansa med strutsar av Monica Zak (Fagus Förlag) är en fristående fortsättning på den klassiska barn- och ungdomsboken Pojken som levde med strutsar. Den bygger på verkliga händelser i Sahara och är en av de mest älskade och lästa böckerna i svenska skolor. Boken har sålts i över 30 000 exemplar.

I Dansa med strutsar har Hadara, pojken som växte upp i en strutsfamilj, blivit tonåring. Han lever i ett beduinläger, är gift och har en nyfödd son. Men Hadara längtar tillbaka till strutsarna. 

En dag lämnar han sin familj och ger sig ensam ut i öknen för att leta efter Hogg och Makoo, strutsarna som i tio år var hans föräldrar.  

Det blir ett dramatiskt sökande, han är nära att dö av törst och värme.

Till slut hittar han sin strutsfamilj och får dansa med dem igen.  

Hadara blir kvar hos strutsarna. Men han tänker ofta på sin fru och sin son hemma i beduinlägret. Han längtar efter dem.

Hans unga fru Kharouba kan inte heller glömma. Efter flera års väntan på sin man lastar hon och deras lille son en kamel med mat, dryck och annat de behöver för att klara Saharas heta dagar och kalla nätter. De rider ut i öknen för att försöka hitta sin älskade Hadara. 

Dansa med strutsar är en dramatisk och gripande bok för alla åldrar.